Joukkomurha Afganistanissa, ja oikeusmurha Yhdysvalloissa ?

Kersantti Robert Bales

Kersantti Robert Bales

16 ihmisen massamurha Panvjain alueella, Kandaharin maakunnassa Afganistanissa 11 maaliskuuta 2012.

Valtalehdistön kertoma tarina lyhyesti. Kersantti Robert Bales tappoi  kahden kylän asukkaat, 16 ihmistä  Panvjain alueella 11 maaliskuuta 2012.  Hän oli juovuksissa murhailtana, ja aluksi kertoi ettei muistanut illasta mitään. Hänet pidätettiin , ja hän tunnusti teon ja joutui vankeuteen loppuiäkseen. Jos hän olisi kieltänyt teon, seurauksena olisi ollut kuolemanrangaistus, jos hänet olisi todettu syylliseksi.

Mutta mitä taphtui todella ? Ennen uutisvälineiden  hiljentämistä, oli lyhyt aika, jolloin  totuus tapahtumista pääsi hetkeksi esiin.myös ”valtamedian” edustajien kautta.

Sanomalehti Australian kertoi että ennen massamurhaa, Yhdysvaltain sotilaat olivat keränneet kyläläiset kokoon, ja kertoneet että pistävät heidät  ”maksamaan” ansasta joka räjäytti ilmaan ansaan astuneen sotilaan jalan.

NBC uutiset haastatteli lasta joka onnistui  haavoittuneena  selviytymään hengissä massamurhasta. Lapsi kertoi että murhaajia oli  15 – 20 miestä.  Lasta haastatellut toimittaja kertoi että Amerikkalaiset yrittivät estää häntä keskustelemasta lapsen kanssa.

Myöskin Afganistanin armeija aloitti tutkimukset asiassa, ennenkuin Pentagon  otti tutkimukset kokonaan haltuunsa. Tutkimuksen johtajan Sher Muhammad Karimin tutkimustulos on hyvin samankaltainen lapsitodistajan kertomuksen kanssa – murhaajia oli 15-20.

Mielestäni Veterans Today lehden kertomus on hyvin lähellä totuutta. Massamurha oli vain yksi sadoista  samantyyppisistä Afganistanissa. Lehti nojautuu Sher Muhammad Karimin tutkimukseen. Kyseessä oli hyvin normaali armeijan massamurha. Joukko tuli helikopterilla, ja koska kaikki naiset oli riisuttu alasti ennen ruumiiden polttamista, heidät ilmeisesti oli raiskattu. Armeija oli eliminoinut vastarinnan ottamalla aseet pois kyläläisiltä, ennenkuin saapuivat paikalle. Lehti myös kertoo että olisi hyvin epätodennäköistä että yksi  mies raahaisi  ruumiiden polttamiseen käytettyä bensiinikanisteria useiden kilometrien matkoja.

Robert Bales taisteli myös Irakin sodassa , jossa hän sai päähänsä kranaatinsirpaleen. Hänellä on päihdeongelma, joten hänen alkuperäinen kertomuksensa että hän ei muista murhayöstä mitään, voi pitää paikkansa. Näen hyvin mahdollisena, että hän oli ainoa ryhmästä, joka ei osallistunut murhiin, vaan oli nukkumassa pois sekavaa tilaansa.

Miksi sitten Robert Bales tunnusti murhat? Hänelle annettiin kaksi mahdollisuutta, joko tunnustaa massamurha, tai joutua teloitetuksi, jos sota-oikeus toteaa hänet syylliseksi. Yhdysvaltain armeijan sota-oikeus ei ole niitä maailman rehellisimpiä joten ymmärrän  Robert Balesin tunnustuksen.

Oikeuden istunnossa oli myös todistajia, jotka todistivat Robert Balesin tehneen teon. Ymmärrän heitäkin, omaiset sai korvauksen murhista, ja toisaalta vääränlainen kertomus saattaa tietää hengenmenoa Afganistanissa.

Tämä on tietysti vain yksi esimerkki Afganistanin sodan sotarikoksista. Paljon pahempi on esimerkiksi tämä, useiden tuhansien ihmisten julma massamurha, jossa ihmiset yksinkertaisesti suljettiin kuljetuskontteihin, ja kontit ajettiin autiomaahan, jotta ihmiset konttien sisällä kuolivat lämpöhalvaukseen- hapenpuutteeseen- tai janoon. Sekä Bushin että Obaman hallinto on hyvin haluton tutkimaan tätä tuhansien ihmisten massamurhaa. Massamurhasta vastuullinen ”sotaherra”  Abdul Rashid Dostum, kuuluu nykyisen hallinnon tukijoihin.  Se että tämän joukkomurhan järjestäjä voi elää vapaasti Afganistanissa, ja muutamat muut samanlaiset asiat, saa minut joskus epäilemään että YK:n joukkotuhonnan criminalisointi-sopimuksessa on salainen lisäpöytäkirja, jossa määrätään ettei sopimus koske Yhdysvaltoja, tai sen kanssa yhteistyössä toimivia tahoja.

Liitteet:  Veterans Today kertomus massamurhasta, Leaksource dokumentit Dash-El-Leilin kontti-massamurhasta

 

 

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s